Eigen play. domeinnaam Minecraft (SRV en A record)

Hier leggen we je uit hoe je een eigen domeinnaam instelt.

1. Ga naar je webhosting pakket. (Heb je geen webhosting pakket? Gebruik dan Cloudflare.comBekijk hier de handleiding)

2. Navigeer naar DNS management.

3. Voeg het volgende toe:

Record type: A

Name: play

Value: IP van je dienst (Als je deze niet kan vinden, neem dan contact met ons op!)

TTL: 3600

Sla dit op!

4. Voeg nog een record toe:

Record type: SRV

Name: _minecraft._tcp.play

TTL: 3600

Priority: 0

Weight: 5

Port: poort van je minecraft server, te vinden op de allocations pagina op https://game.ping64.net/

Value: play.domeinnaam.extensie. (vervang domeinnaam.extensie door jouw gekozen domeinnaam!)

Sla dit ook op!

Je hebt nu een A en SRV record aangemaakt. Het kan een paar uur duren voor dat deze werkt!