Hoe Add-ons in te stellen op een Bedrock-server.

Hier kan je lezen hoe je addons toevoegt aan je bedrock server.

1. Stop je server

2. Wanner je een addon hebt gedownload ziet het bestand als volgt uit

Je kunt de .mcaddon of .mcworld file ook unzippen

Hier in zit de volgende bestanden in:

Het kan zijn dat je maar 1 van de 2 bestanden krijgt uit de zip. De stappen kloppen dan nog steeds!

RP en BP

RP = resource_packs

BP = behavior_packs

3. In je bedrock server kun je deze folder ook vinden

4. de RP folder moet in de resource_packs folder en de BP in de behavior_packs folder

Het kan zijn dat de naan van de folder er anders uit ziet bijvoorbeeld camera-mode-v5.1.1-rp

5. Ga naar je worlds folder en klik door om in de folder te komen waar level.dat staat in staat, maak hier 2 bestanden aan genaamd.

world_behavior_packs.json

world_resource_packs.json

6. In deze 2 bestandjes moet informatie uit de manifest.json file gekopieerd worden.

7. In de folder RP & BP staat het bestand manifest.json

7. In de manifest.json file staat de uuid en version. Die twee waardes hebben we nodig.

LET OP dit is van resource packs!

Kopieer deze 2 waardes en plak ze in de world_resource_packs.json

Het is belangrijk dat de uuid aangepast wordt naar pack_id
Het is ook belangrijk dat [{ }] om de text heen staat!

8. Dit is het zelfde voor behavior packs

Kopieer deze 2 waardes en plak ze in de world_resource_packs.json

Het is belangrijk dat de uuid aangepast wordt naar pack_id
Het is ook belangrijk dat [{ }] om de text heen staat!

We zijn klaar!

Start je server en test het uit!