Hoe installeer ik velocity op mijn Minecraft server?

Wij leggen je hier uit hoe je Velocity op je Minecraft server kan opzetten!

Let op! Je hebt hier twee servers voor nodig! Een bungee server en een normale server. Heb je dat nog bestel ze dan hier of neem contact met ons op via hier.

1. Log in op het gamepaneel en ga naar de gewenste Bungee-server.

2. Klik op More.

3. Klik op Version Changer.

4. Klik op View bij Velocity.

5. Klik vervolgens op Install bij de nieuwste versie (Deze staat linksboven).

6. Om helemaal opnieuw te beginnen, klik op WIPE SERVER FILES. Als je nog plugins hebt die je wilt behouden, zorg er dan voor dat hij uitstaat.

Let op! Als WIPE SERVER FILES aan staat, wordt ook alles verwijderd!

7. Klik vervolgens op Terminal links in het scherm en start vervolgens de server.

8. Zodra de server klaar is met laden, zet je hem weer uit en ga naar Files links in het scherm.

9. Open bij Files het bestand forwarding.secret.

10. Sla de tekst die hierin staat op voor later.

11. Ga terug naar Files en open velocity.toml.

12. Scroll naar beneden tot "[servers]" en verander het Address achter lobby meet jouw server Address. Weet je niet waar deze staat? bekijk dan de uitleg bij dit kennisbank item.

Let op! Is jouw velocity.toml bestand niet compleet? Maak dan een ticket aan via hier.

13. Heb je meerdere servers? Vul die dan bij de rest in. Zo niet, verwijder de overige servers die er staan. Laat "try = ["lobby"]" wel staan! Ga dan door naar "[forced-hosts]" en verander "lobby.example.com" met het Address wat je hiervoor hebt ingevuld. Verwijder alles wat je bij de vorige stap ook hebt verwijderd of pas het aan zoals in de vorige stap! Klik hierna op Save Content.

14. Ga nu naar de andere Minecraft server waar je velocity mee wilt verbinden. Zet deze uit en installeer hier Paper op. Ga weer naar More > Version Changer.

15 . Klik bij Paper op View.

16. Klik bij de gewenste Minecraft-versie op Install (voor dit voorbeeld doen we Minecraft 1.21.)

17. Klik op Install.

Let op! Als je op WIPE SERVER FILES klikt, wordt alles verwijderd. Laat WIPE SERVER FILES uitstaan als je je wereld, plugins, etc. wilt behouden.

18. Zet vervolgens de server aan. Wacht tot hij alles geïnstalleerd heeft en ga naar Files.

19. Klik vervolgens op server.properties.

20. Zoek naar online-mode, zet deze op false.

21. Klik vervolgens op Save Content.

22. Ga terug naar Files en open vervolgens de map config.

23. Open vervolgens het bestand paper-global.yml.

24. Scroll vervolgens naar beneden tot proxy en zet bungee-cord: online-mode naar : false.

25. Zet eronder bij Velocity: enabled op : true. En vul bij secret de code die we eerder hadden gekopieerd voor later uit het forwarding.secret bestand van de Bungee-server.

Let op! Gebruik de secret zonder ' '. Als je het met aanhalingstekens gebruikt, werkt hij niet!

26. Klik op Save Content en herstart de server.