Hoe verminder ik lag in een Forge Modded server?

Hier leggen wij uit hoe je mogelijk lag verminderd in een Forge Modded server.

Anti-lag mods

Er zijn een aantal mods die lag tegen kunnen gaan in jouw Forge Minecraft server.

1. https://www.curseforge.com/minecraft/mc-mods/lithium-forge

2. https://www.curseforge.com/minecraft/mc-mods/ai-improvements

3. https://www.curseforge.com/minecraft/mc-mods/randompatches-forge

Let er wel op dat je voor de juiste Forge versie kiest bij elke mod. Je kunt deze vinden onder het kopje Version Changer

Chunks vooraf genereren

Vaak zorgt het genereren van nieuwe chunks voor erge lag. Vooraf chunks genereren zorgt er dus voor dat dit niet meer nodig is. Het kost wel vaak wat tijd maar later heb je er veel plezier van!

Wij raden hiervoor deze mod aan: https://www.curseforge.com/minecraft/mc-mods/chunkpregenerator

Let er weer op dat je de juiste versie kiest.

Na het installeren van de mod kan je deze in-game command gebruiken: /pregen gen startradius square ~ ~ 3000

Hiermee genereer je 3000 chunks rondom de speler. Dit kan even duren!

Als je geen permissies hebt kan je dit oplossen door de command: /op spelernaam (waarbij je de spelernaam vervangt voor de gebruikersnaam)

Upgrade naar een Premium Server Pakket

In plaats van een Standaard Server Pakket upgraden naar een Premium Server Pakket. Zie: https://etheron.nl/game/minecraft-hosting

Wil je graag upgraden naar Premium? Maak een ticket aan en we regelen dat!