Artikelen over: VPS

Toegang tot Remote Desktop beperken tot specifieke IP-adressen

Hieronder vindt u een handleiding voor het beperken van de toegang tot Remote Desktop tot specifieke IP-adressen:

Weet je je IP-address niet? Deze kan je opzoeken via ipchicken

1. Maak verbinding met je VPS via het VPS paneel of op een andere gewenste manier.

2. Open op je Windows VPS de zoekbalk links onderin het scherm.

3. Zoek naar  "Windows Defender Firewall with Advanced Security" en klik erop.

4. Klik in het linkermenu op Inbound Rules.

5. Scroll naar beneden tot je bij Remote Desktop bent. Zoek hier naar Remote Desktop - Use mode (TCP-in). Dubbel klik hier op.

6. In het nieuw geopende venster klikt u op het tabblad Scope.

7. Onder het kopje Remote IP address selecteert u de optie These IP addressess:

8. Klik op  Add..

9. Vul het IP-adres in dat u toegang wilt verlenen tot de VPS en klik op OK.

10. Klik op APPLY en vervolgens op OK.

11. Zoek nu naar Remote Desktop - Use mode (UDP-in), dat zich meestal direct boven of onder de vorige regel bevindt.

12. Herhaal stap 6 tot en met 10 met hetzelfde IP-adres. Vanaf dit moment kan alleen verbinding worden gemaakt vanaf het opgegeven IP-adres.